familjen‘Familjenasp.com

jan 27 2007

Cache directory "/home/virtual/familjenasp.com/public_html/wp/wp-content/plugins/ttftitles/cache" is not writable.familjen

Skrivet av

Vår familj består av 4 personer. Mamma, Pappa, Storasyster (född 1999) och Lillebror (född 2002).
Denna sida används just nu mest av Mamma Linda. Jag skriver om livet med vår häst, men även annat som rör våra dagar.

Först var det bara mamma som fixade med hemsidan, under en period skrev även storasyster på sidan men just nu är det bara mamman som skriver. Denna sida skapades 2005 i samband med att vi flyttade från förorten i Stockholm till en mindre stad i Dalarna. Sidan skapades för att Mamma gillade att vara ute på nätet men också för att nära och kära skall få en inblick i vårt liv.

I vår familj ingår även D-ponnyn Sunhill Star och katten Chanell. Tidigare har vi ägt och skrivit om C-ponnyn Baron, Shettisen Jaffa.

Mamma har skrivit på nätet sedan storasyster föddes 1999, så det har blivit några år.

Mamma är lärare på låg och mellanstadiet, pappa arbetar på bank, barnen går i skolan. Eftersom det är mammas val att vara ute på nätet och inte lillebror och pappans, kommer inte alla familjemedlemmarnas namn att synas här. Dottern har dock gått med på att vara med vid namn på sidan. Familjen är stor del av denna sida och tittar på den ofta, men mamman har valt att inte nämna namnen i bloggen.

Vi hoppas att ni skall trivas på vår sida 🙂

Vi flyttade till Dalarna från en Stockholmsförort…
Ibland får jag frågan; Vad är den största skillnaden mellan att bo i förorten mot att bo i lilla staden. Några av dessa svar blir till funderingar och ibland ganska tankvärda! Här är en sida tillägnat vår familjs lugnare liv.
Förorten står för förorten och Stockholm. Lilla staden står får där vi bor nu.

I lilla staden cyklar man året runt. Aldrig har vi sett så många cykelkärror (för barn alltså). Sommar som vinter och hjälmar på! Det finns inga dåliga väder. –Det finns dubbdäck. Somliga trotsar till och med kallgrader som går ner mot -20. I förorten såg man överhuvudtaget få cyklar.

I lilla stadens dagstidning kan man läsa om någon som åkte i diket och familjedagar på stora Sjön. Sällan styrs första sidan av riksnyheter. Inuti tidningen kan man läsa olika lokala nyheter från de mindre orterna. På helgerna är det helgmagasin med massor av trevlig läsning, ”grattis kompis” och dylikt. I dagstidningen i förorten presenteras världsliga nyheter men gärna med Stockholm i fokus. Mycket våld och mycket eländigheter.

I lilla staden är alla affärer utom matbutiker stängda när det är söndag. Vardagar har man lagom öppettider och lördagar stänger det mesta kl 15.00. I förorten kunde man köpa i princip vad som helst mellan 9-19 kanske fick man ta en extra tur, men det var alltid någon som hade öppet. Lördagar och söndagar var det lite snålare med öppettider 10-17. Nästan alltid kunde man konsumera.
EDIT: Från hösten 2009 är det söndagsöppet i delar av staden. Men bara 12-16.

I lilla staden frågar alltid kassörskan i matvarubutiken om man ”vill ha på beloppet”. Eftersom det inte finns bankomater i vart enda hörn finns alltid möjligheten att ta ut kontanter på matbutiken.

I lilla staden har man nära till allt. Bilen till andra sidan stan tar 10 minuter, bussen för mannen till jobbet tar 10 minuter, att gå hem tar honom 20 minuter. Cyklar jag till andra sidan stan tar det 20 minuter. Cykla till skola och dagis tar 5 minuter. I förorten hade mannen 1 timme till jobbet och jag 1 timme till skolan. Dagis låg på knappt gångavstånd, bil var nödvändig för att få tiden att räcka till.

I lilla staden åker man inte buss om man är bankman. Mannen arbetar som bekant på bank. Han är dagligen klädd i kostym och tar med sig Dagens Industri till jobbet. Han är garanterat ensam i val av klädsel och tidning. I förorten var han en i mängden och INGEN tyckte han var konstig.

När man går på stan och handlar, går man lugnt och pratar med eventuellt sällskap. I förorten går man fort och undrar hur många affärer man kan hinna med idag.

Det är okej med kö. I matvarubutiken är det okej att det är kö i kassan. Kanske man rent av börjar prata med den som står bakom eller framför. I förorten är det sura miner, irriterade fotstamp och det dröjer inte länge innan någon säger ”kan ni inte öppna en till KASSA!”

Kassörskan i lilla stadens klädbutiker är alltid hjälpsam, glad och trevlig. Berömmer kunden för ett bra köp. ”Den här säljer vi mycket av.” I förorten är de lite småsura för att de fick kassatjänst idag. Det finns ju MASSOR med varor som måste packas upp och det är mycket roligare.
Summa

När denna sida påbörjades hade vi bott i lilla staden i 7 månader (vi flyttade hit 1 Augusti 2005). Sidan fylls på lite då och då. Största skillnaden är att vi har mer TID. Vi i familjen träffas mer och kan göra mer tillsammans. VI TRIVS!

Denna text är skriven av MIG och om någon vill låna idén så är ni välkommen att maila. Jag vill inte att någon ”tar” detta för att det är en kul grej. Japp!

Kommentarer inaktiverade för familjen

Det går inte att kommentera denna sida.