Ännu en lång stalldag‘Familjenasp.com

dec 21 2015

Cache directory "/home/virtual/familjenasp.com/public_html/wp/wp-content/plugins/ttftitles/cache" is not writable.Ännu en lång stalldag

Skrivet av kl 20:45 i Hästar

Hästlivet är inte bara en dans på rosor. Vi lär oss fortfarande varje dag 💖 vi ägnade stallet och dess sysslor 5 timmar i lördags, 7 timmar i går och 9 timmar idag. Idag har jag energi men i går och i förrgår orkade jag inget mer, pladask i soffan blev det då.

foto: Ida Wallberg

Idag fick Calle, Stars boxgranne, sin lunch i vår transport. Han fick följa med Ammi för tandkoll på Wilkesbacka. Jag är så otroligt tacksam över att få stå på gården med alla fina människor. Det var Calles ägare som förslog att vi skulle ta Calle som sällskap om vi fick problem med lastningen.

Idag blev det 9 timmar i stallet. Först hade vi morgonen i stallet vilket innebär fodring och utsläpp av 10 hästar samt sopning av stallet, det tar ca 1 timme. ’Vi gjorde våra stallsysslor och städade lite i stallet. Sedan försökte vi lasta Ammi utan sällskap, vi gav upp efter 1 timme och åkte till veterinären med Star i stället. Vi skulle idag kolla upp båda hästarna. Star skulle göra en genomgång eller ”besiktining” efter en hård tävlingssäsong och Ammi skulle kolla tänderna.

Ammi har ju glesbett med foderfickor och just nu har vi lite problem med lastningen av henne. Hon gillar sällskap, men vi kan inte lasta henne med Star för han vill stå brett i transporten… Nu är Ammis tänder fixade och hon gillade verkligen att ha sällskap av Calle.

Star var till största del ok. Han visade ingen hälta men reagerade på vänster fram. Vi bestämde att ta reda på vad det var för problem och veterinären kom fram till kotledsinflamation. Vi valde att genast behandla så att det inte blir värre. Planen var att Star skulle få ta det lite lugnt över lovet, men nu får han en riktig skrittvila och vi har återbesök om 3 veckor.

Full fart i stallet om man säger så. I morgon får båda hästarna vila eftersom i valde att vaccinera båda. Ammi skulle vaccineras nu men Star har sina vaccinationer på hösten. Vi valde att vaccinera honom nu på vintern i stället så att det inte stör tävlingsäsongen. Efter vaccination är det 4 dygns karens och man får inte tävla. Därför är det skönt att ha vaccinationerna på vintern när man ändå inte tävlar.

 

24072015-IMG_0100

Bild från utomhus SM i Juli.

Kommentarer inaktiverade för Ännu en lång stalldag

Det går inte att kommentera denna sida.