Ny häst‘Familjenasp.com

okt 03 2015

Cache directory "/home/virtual/familjenasp.com/public_html/wp/wp-content/plugins/ttftitles/cache" is not writable.Ny häst

Skrivet av kl 19:55 i Hästar,Vardag

Just nu har vi två hästar. D-ponnyn Star (Sunhill Star) och hästen Ammi (Amanda). Då många via sociala medier har börjat fundera kring våra statusuppdateringar kände jag att det var dags att förklara.

Julia är 16 år gammal och hon har fått äran att göra det mesta av det man kan göra på en ponny inom hoppningen. Vår resa har varit intensiv men vi kände ändå att vi behövde planera för en övergång eftersom Julias ponnytid  helt enkelt börjar ta slut. Vi bestämde redan förra vintern att vi denna vinter skulle göra övergången.

Under sommaren har vi börjat fundera ”öppet” och bett folk tipsa oss om hästar. Vi har inte sökt efter en ny Star. Vi har sökt en häst som ska lära Julia att hoppa med häst. Skillnaden mellan ponny och häst är större än många kan tro. Det är som att gå från bröstsim till crawl, tekniken kommer inte av sig själv, utan man måste öva och lära om och lära igen.

Den resa vi har fått göra med Star har lärt oss väldigt mycket. En sak vi lärt oss är att vi aldrig kommer att få göra samma resa igen. Vi kan inte sälja Star när han hoppar 130cm och sedan tro att Julia ska kunna hoppa 130cm med en häst. Vi måste backa. Lära om, lära nytt. Vi har sökt en häst som ska hjälpa oss med övergången.

Efter att ha provat flera och nästan varit på väg att köpa en annan hittade vi helt plötsligt Amanda. Hon bara dök upp, från ingenstans. Hon är ett lugnt och trevligt 8 årigt sto importerad från Polen. Hon har hoppat 120 med placering. Som det känns just nu är hon lugn i hanteringen och kvick på banan – precis vad vi gillar.

Just idag vet vi inte om hon blir en övergångshäst som vi äger en kort tid tills vi ”övat klart” eller om hon blir en häst att växa med. Vi har valt att kalla henne Ammi eftersom vi känner väldigt många tvåbenta med namnet Amanda. Ammi känns kort och bra.

Tanken är att Julia och Star ska tävla inomhusSM i Sundsvall och efter det ska Star säljas. Vi har inte lagt ut någon annons men vi hoppas och tror att någon trevlig och hästkunnig familj kommer att korsa vår väg och vara ute efter någon som Star. Alla tycker att sin häst är speciell. Men Star är något utöver det vanliga. Det säger alla vi stöter på som lär känna oss och Star lite mer än att man bara säger hej. Han är en fantastisk ponny som gör allt för sin ryttare i alla lägen. Han är dessutom alltid snäll. En favorit i stallet och en favorit bland hästkompisarna i hagen.

Om vi hade kunnat ha honom kvar skulle vi ha det, men han måste få göra det han älskar med en ryttare som förstår vart han kan leda hen. Vår ponnytid är snart över och Star har fortfarande mycket att ge en annan ung ryttare som vill sikta mot stjärnorna. Jag hoppas och tror att de som köper Star är någon vi kommer att ha kontakt med. Jag är så tacksam över att vi har kontakt med de som ägt Star före oss.

Just nu har vi våra hästar i 2 olika stall. Det är många omständigheter kring det beslutet men jag hoppas och tror att det är en bra lösning för vår familj just nu.

Julias första pass med AMMI. Klart en tjej ska ha rosa!


AMMI är min häst. Här har hon precis gått igenom besiktningen.

Idag var vi tre till sadel.
Julia på AMMI, Jag på STAR och Lillebror på sin CYKEL.
Lillebror har bett att slippa vara med i sociala medier men han har tillåtit denna bild.

Kommentarer inaktiverade för Ny häst

Det går inte att kommentera denna sida.