Igångsättning‘Familjenasp.com

jan 18 2015

Cache directory "/home/virtual/familjenasp.com/public_html/wp/wp-content/plugins/ttftitles/cache" is not writable.Igångsättning

Skrivet av kl 16:25 i Hästar

Star har nu vilat i 2 veckor. Vi började med att trappa av hans träning före jul. Vi brukar normalt låta honom gå 6 dagar i veckan varav minst 3 träningspass, de andra tre passen brukar vara skogstur, promenad för hand eller lättare markarbete. När vi trappade av så lät vi honom stå först 2 dagar i veckan och sedan 3 dagar för att sedan bara skrittas lite under vilan.

Vi anade att han skulle vara väldigt pigg i slutet på vilan och vi hade rätt. När vi började med igångsättning i måndags var det full fart – STARK HÄST. Julia är en liten tjej och Star blev alldeles för stark för att jobba lugnt utan hjälp. Vi försökte med att jogga/galoppera av honom längs banvallen men jobbet i ridhuset blev ändå jobbigt.

Tanken var en lugn igångsättning med skritt och trav, men det var väldigt svårt att trava honom. Så efter 2 galoppturer längs banvallen fick vi hjälp av några tjejer i stallet. En dag skrittade vi ett dressyrpass med Star med hjälp av vår stallkompis Therese (Juila brukade träna dressyr för Therese ibland när vi hade vår förra ponny på Falu Ridklubb). De gjorde ytterst lite trav. Fokuserade i stället på formen. Nästa pass blev det dressyr i skritt och lite mer trav. Då fick vi hjälp av en annan stallkompis Frida (läs mer om Frida på hennes blogg: www.fridahallgren.se). 

Frida föreslog att hon skulle rida Star några pass, eftersom Julia skulle till Sälen för att åka skidor, hon såg hur Julia fick kämpa och hon satt även upp för att känna på honom.  Fredagkväll och lördag förmiddag red hon Star och jobbade igenom honom i alla gångarter. Hon trodde först att ett pass skulle räcka men hon blev inte nöjd och förstod verkligen att Julia hade det svårt. På lördagen gick det lättare.

Så trevligt det var att se sin ponny ridas av en som verkligen kan. Frida red länge både fredag och lördag och hon gav sig inte!

På fredagen var det bara skritten som fungerade riktigt bra. Traven fick hon kämpa med och galoppen var svår. Star är svårare i höger varv än vänster. På lördagen var han mer lösgjord och de flesta övningar Frida gjorde gick bra i alla gångarter. I galoppen i höger varv använde hon en inspänning – en gummisnodd för att hjälpa Star ner med huvudet, på så vis kunde hon jobba honom lättare även i höger galopp.

 

140116d

140116b

140116f

140116g

ursäkta de suddiga bilderna. De var hela tiden i rörelse, så det var svårt att få bra skärpa med mobilen.

140116a

Star har aldrig varit så långhårig/orakad som han är nu. Vi rakade honom inte före vilan utan lämnade in skären på slipning. Vi har inte fått tillbaka skären och nu är han riktigt långhårig. Han var så svettig att han fick stå med fleecetäcke i en timme efter träningen innan det hade torkat. Lilla gubben.

 

 

Kommentarer inaktiverade för Igångsättning

Det går inte att kommentera denna sida.