Antagningsprov‘Familjenasp.com

dec 19 2014

Cache directory "/home/virtual/familjenasp.com/public_html/wp/wp-content/plugins/ttftitles/cache" is not writable.Antagningsprov

Skrivet av kl 22:41 i Hästar

Idag var det på många sätt en stor dag.
Maken, dottern och jag hade tagit ledigt för att ta dottern och ponnyn på antagningsprov till NIU-Häst i Rättvik. NIU står för Nationell IdrottsUtbildning och är en elitsatsning som finns inom många olika sporter på olika gymnasium runt om i Sverige. NIU-häst är en utbildning som tagits fram i samarbete med Svenska Ridsportsförbundet. NIU-häst finns på 16 orter i Sverige bl a i Rättvik.

Under de 8 månader vi ägt Star har vi tävlat och tränat massor. Sista månaderna har Julia kämpat massor med dressyren för att få bättre kontroll. Men det är de senast 2 veckorna som det verkligen har börjat hända något. I hoppningen har de tränat väldigt mycket markarbete för att hitta reglagen, gas och broms, men framförallt bromsen.

När vi idag åkte till Rättvik visste vi inte vad vi skulle förvänta oss. Vi visste att det skulle vara ett ridprov och en intervju, men vi visste inte något mer. Vi hade ingen plan.

Det var 10 tjejer på plats, två av dessa dressyrryttare resten hoppryttare (andra skulle göra sina prov en annan dag). Vi började med en fika tillsammans där de ansvariga gick igenom dagen. Julia skulle göra sitt ridprov i första gruppen tillsammans med 3 tjejer.

Tjejerna blev uppmanade att värma upp i alla gångarter. Julia red på fyrkantspåret och gjorde massa volter och serpentiner, hon gasade, bromsade, stannade. Hon ställde honom och fick ner honom i form i alla gångarter. Det var helt fantastiskt att se! Dels hur hon la upp sin uppvärmning men också hur fint de gick tillammans. Jag kunde verkligen se hur de utvecklats tillsammans och liksom funkade tillsammans. Star gjorde det Julia krävde. Det var så fint.

Sedan fick de hoppa. Efter att Julia hoppat fick hon frågan ”Om du skulle rida samma bana igen, vad skulle du förändra?” Efter ridningen fick hon höra att det märktes att hon haft en plan med uppvärmningen och att de tyckte att hon jobbade sin häst bra.

Efter lunch och rundtur i stallarna var det dags för intervju. Intervjun handlade om långsiktiga mål, kortsiktiga mål, intressen, vem man är, vad man vill. Det var en upplevelse att sitta med och höra henne berätta om sig själv – det var så fint!

Just nu spelar det ingen roll om hon kommer in på NIU eller inte, för hon har redan vunnit! Hon red inte perfekt, hon gjorde flera missar. Men om man ser till helheten var det hennes bästa ritt någonsin! Allt liksom stämde. Jag kunde se att hon har utvecklats något enormt!

För bara 3 år sedan tävlade hon 30-40 cm med en shettlandsponny. Under 2015 ska hon hoppa 110 cm. Det känns som att 2015 kommer att bli ett spännande år!
DSC_0321

Kommentarer inaktiverade för Antagningsprov

Det går inte att kommentera denna sida.