Ponnymamman håller lektion‘Familjenasp.com

jun 13 2014

Cache directory "/home/virtual/familjenasp.com/public_html/wp/wp-content/plugins/ttftitles/cache" is not writable.Ponnymamman håller lektion

Skrivet av kl 20:48 i Hästar

Idag skrev dottern och jag historia! Ponnymamman höll lektion. Mamman, Dottern och ponnyn verkade nöjda. Många tror att man som ponnymamma har hållit på med hästar i hela sitt liv, men så är det inte hos oss. Vi råkade köpa en shettis, sen blev det bara mer och mer. Nu hr vi kommit till ett läge där både ryttare och ponny behöver en hel del träning. Vi åker på träningar minst 1 gång i veckan men det är inte alltid träningstider passar våra tider. Därför måste vi jobba en hel del själva också.

Jag har märkt att Julia behöver stöd. Hon behöver en coach. Inte bara en mamma som kan skjutsa, se till att hon äter, sällskapa och hjälpa henne med skötsel av ponnyn. En viktig coach är givetvis hennes tränare, men all annan tid behöver hon också en coach som hjälper henne med självförtroendet.

Jag har börjat läsa. Jag samlar på ridövningar. Läser hästsporttidningar på nätet, följer massa hästsportartiklar på facebook och jag har börjat läsa en bok om dressyrövningar. Sen försöker jag ha ganska stora öron när Julia tränar. Det senare är inte alltid helt lätt eftersom jag så gärna pratar med andra mammor på läktaren.

Hur som helst stod jag idag och krattade på det som ska bli ridbana och Julia red på ängen. Helt plötsligt kom övningarna till mig, så jag gick till henne och bad henne rida på små volter och böjda spår. Det gick riktigt bra. Söta ponnyn gick ner i form på hackamore.
(hackamore är ett bettlöst ”bett” som vi använder för att han ska få vila lite i munnen)

20140613-204734-74854380.jpg

20140613-204733-74853776.jpg

20140613-204734-74854911.jpg
”En lösgjord häst ser nöjd och avspänd ut, hästen frustar, svansen pendlar i rörelsen och hästen tuggar på bettet.” Nu fanns det ju inget bett att tugga på, men svansen höjdes 🙂
– citerat av Bo Jenå, Förbundskapten i dressyr, A-tränare och skribent för tidningen Hippson.

20140613-204735-74855594.jpg

Okej, vår nya resa har påbörjats. En resa med Star. Undra vart den kommer att ta oss?

Kommentarer inaktiverade för Ponnymamman håller lektion

Det går inte att kommentera denna sida.