90210 Beverly Hills‘Familjenasp.com

Jul 25 2013

90210 Beverly Hills

Skrivet av kl 12:30 i USA resan Juni 2013

Okej!
Hur i hela friden kan postnumret från TV-serien ha hjälpt oss på vår resa?

I USA existerar bara USA. Världen utanför är som bortglömd. Inte så sällan behövde man ange postnummer för att köpa något. Det gällde framförallt tunnelbanekort i New York City, men även på bensinmackar.

När jag skulle köpa tunnelbanekort i mitten av juni, vår andra resdag, bad tunnelbanekortsautomaten om zip-code. Jag blev helt ställd. Där stod jag med mitt kreditkort och skulle betala i en automat. Så ber automaten mig om mitt postnummer. Det enda jag kom på var 90210. (Ja, jag var en av dem som fanatiskt följde TV-serien i början av 90-talet!)

Jag knappade in 90210 och fick mina tunnelbanekort. Tack för det!

När vi skulle tanka var det samma sak. Av någon underlig anledningen slår man inte in sin PIN-kod när man tankar… Närå, man ska knappa in sin zip-code! Jamenvadårrå… 90210. Funkar alltid!

Vi utmanade faktiskt automaterna ibland. Vi angav vårt svenska Falu-postnummer. Det gick det med!
Helt otroligt!

Missa inte att läsa de tidigare inläggen om Las Vegas och LA :-)

3 Kommentarer

3 Kommentarer to “90210 Beverly Hills”

  1. Sandraden 25 Jul 2013 kl 16:20

    Hahah tur att du kunde ta lite hjälp av Brenda, Brandon & co :) Du har så rätt i att omvärlden inte existerar i USA. It’s all about Muuuuurica 😉

  2. dianasdrömmarden 25 Jul 2013 kl 16:37

    Haha, underbart :) kram Diana

  3. Kerstin Aspden 25 Jul 2013 kl 23:06

    Tänk vad bra det är i USA, bara en kod att komma ihåg. Inte så säkert kanske men ändå….