Route 66-svar till Micke‘Familjenasp.com

Jul 12 2013

Route 66-svar till Micke

Skrivet av kl 02:37 i USA resan Juni 2013

Micke (kludd.se) ställde en massa bra frågor och kommenterade i 9 inlägg. Jag tänkte att jag samlar upp alla frågor och svarar i ett och samma linlägg.

I inlägget om Cadillac Ranch skrev han att han sett dem förut men utan så mycket grafiti. Det stämmer nog. Jag har läst att de neutraliseras med jämna mellan rum, så att nya kan skriva sina tags. När man gick nära dessa så såg man tjocka lager av färg! först fattade vi inte att det var tillåtet att skriva på bilarna, men sen såg vi folk som gjorde det och vi fick omvärdera skylten. Vad var Texas egendom och vart fick man egentligen måla grafiti…?

Maten… Ja det är enorma portioner! Vi brukar ofta bara beställa in 3 maträtter och ofta blir det över ändå.

Parkeringsautomaten. Den var ett kapitel för sig själv. Varje ruta hade ett nummer. Detta nummer fanns på denna blåa tavla. Om man var ”vanlig” besökare så tror vi att man skulle stoppa in pengar i den lilla skåran. Men om man skulle till ett av stadens museum så skulle man stoppa i den lilla stickan som satt fast i vajern. MEN vi var på ett av stadens Museum och de fattade ingenting när vi berättade att vi stoppat i stickan… Vi fick dock inga böter…

Vi blir helt Amerenikaserade här, bland annat i Boot-Barn. Nja, det är ju sanning med modifikation. Vi försöker verkligen att inte köpa saker som vi inte tror att vi kommer att använda hemma. När Julia ville köpa Westernsaker till sin häst sade vi nej – hon kommer inte att använda dem hemma.
Vad det gäller westernstövlar så hittade Julia ett par som verkligen var hennes stil. Mina två par som jag köpte var visserligen en kul grej. Mwn det var också läderstövlar till förmånligt pris. Jag kommer att kunna använda mina alla årstider utom vinter… inte till klänning kanske – som de gör här… men till jeans :-)

Tidsskillnaden märker vi av hela tiden. Eftersom vi byter stat ofta. Idag hade vi dock inte koll. Så, två tidszoner har vi haft koll på och två inte, vi trodde vi skulle komma in i nästa tidsson i övermorgon, men vi hade väl inte kollat ordentligt. Men nu är vi i samma tidszon som Kalifornien så från idag så skiljer 9 timmar.

Hur kommer det sig att första långa stoppet är i Albuquerque?

– Ja det kan man undra. Det finns mycket mer att se på andra ställen. Detta är del av ett paket på 21 dagar som i köpt av Swansons. Det finns mycket Indianområden, och mycket konst att titta på. Medelresinären på denna typ av resa är nog inte en barnfamilj… så kanske har det med saken att göra.
Eller så är det helt enkelt tänkt som ett avbrott från den annars ganska intensiva resan. Där fanns inte så mycket att göra, så man kunde ta det lugnt. Fast jag vet inte om det blir bra eller dåligt, för nu har vi de kommande 5 dagarna ganska intensiva framför oss…

Om att ha pli på maken! Givetvis är det ju så att jag har full pli på honom efter 21 år! För det kan väl inte vara så att han tycker att det här är så himla kul att han tycker att mitt styrande och ställande är rätt så bra – Jag vet faktiskt inte. Men jag röstar på att jag har pli på honom *ler*.
Fast jag vet att han gillar att jag bloggar och att jag tar kort. För utan detta skulle vi inte ha koll på allt vi varit med om *ler*igen*

Om att Rida. Alla var rätt bekväma i sadeln. Lillebror tyckte det var lite läskigt för det var mycket klättrande uppför och nerför och det var mycket stenar och buskar på stigarna. Men alla var riktigt nöjda. Ingen ångrar att vi gjorde detta. Det var härligt!!

Tack Micke för att du ställde bra frågor och kommenterade så att jag fick svara lite utförligare. Det blir roligare att skriva när man vet att några verkligen läser det man skriver. Det peppar liksom att skriva mer. Kära svärmor är en trogen följare och jag hoppas att du nu också fick svar på lite funderingar. Det du kommenterar brukar jag försöka svara på i nästa inlägg – ibland går det :-)

Idag finns det mycket att skriva. Till exempel har vi hittat KYLARKÖPING!!!
Det är helt klart en förebild till Kylarköping vi kommit till:-) känns väldigt likt. Det är tack vare min sons fanatiska intresse för första bilarfilmen som gjort att vi gör denna resa! Staden heter Holbrook och beboddes från år 1881.

Vi har passerat många städer, stora och små, många känns som att ja, det är Route 66 men vi har aldrig fått den där känslan av att ”detta är Kylarköping” förrän idag! Här är det! Vi är i Arizona, 30 mil öster om Grand Canyon. Staden är liksom liten och tom. Här finns inget McDonalds (bara en sån sak!) Här finns däckfirmor och övergivna hotell. Känslan över Kylarköping finns åt alla vädersträck! Till och med att ”huvudgatan” är svängd – precis som i Kylarköping!

Jag är rätt trött och vi har ännu en tidsomställning idag. Men jag hoppas lägga ut lite mer om vårt ”Kylarköping” senare. Idag har det varit så mycket att titta på hela resdagen att jag omöjligen har kunnat skriva något i bilen :-) Landskapet har förändrats och det är häftigt att se nya saker varje kilometer!

Nu ska vi gå och äta. Försöker skriva mer sen.

2 Kommentarer

2 Kommentarer to “Route 66-svar till Micke”

  1. Mickeden 12 Jul 2013 kl 06:37

    Vilket rejält svar jag fick :) Tackar, tackar.

  2. Kerstin Aspden 12 Jul 2013 kl 08:58

    Gör Micke och tackar för svar o info