Min operation‘Familjenasp.com

jul 15 2011

Cache directory "/home/virtual/familjenasp.com/public_html/wp/wp-content/plugins/ttftitles/cache" is not writable.Min operation

Skrivet av kl 19:53 i Vardag

I varje inlägg får jag kommentarer med frågor om handen, så nu förklarar jag lite kort:

Jag opererade min vänstra hand för Karpaltunnelsyndrom den 13 juli. Jag kommer att operera min högra hand den 1 augusti. Jag är vänsterhänt, och får inte belasta handen eller fingrarna över huvud tager på två veckor. Men jag kan och får röra på fingrarna. Det är svårare än vad man kan tro.

Vårdguiden står det så här: ”Karpaltunnelsyndrom beror på att en av handens huvudnerver kommer i kläm, vilket ger domningar och smärtor i handen. Tillståndet är vanligare hos medelålders och äldre kvinnor än hos män, men kan drabba alla åldersgrupper. Besvären är ganska vanliga i slutet av graviditeten.”

Jag har haft besvär i minst 5 år. Mest på natten, men nu senare även när jag tränar, speciellt vid cykling, rodd och simning. Eftersom jag är lärare tyckte jag det var lämpligast att operera på sommaren eftersom man blir sjukskriven i ca 3 veckor per hand.


Så här ser min hand ut nu.

Mer om min vardag som opererad lär märkas här i bloggen 🙂

En kommentar

En kommentar to “Min operation”

 1. Carolineden 16 jul 2011 kl 23:29

  Ajdå, karpaltunnelsydnrom är inte kul.

  Självn opererade jag högerhanden 1996 pga senskideinfalammation i handleden, det värkte pga allt sorterande på posten.

  Blev bättre, men än idag använder jag sällan datormusen med högerhanden, försöker använda rullbaren istället.

  Hoppas det blir bättre snart!

  Caroline