innehållsrik‘Familjenasp.com

jul 01 2008

Cache directory "/home/virtual/familjenasp.com/public_html/wp/wp-content/plugins/ttftitles/cache" is not writable.innehållsrik

Skrivet av kl 20:32 i Vardag

Idag är en sådan dag då man undrar hur man har kunnat göra allt man gjort. Nu när jag sitter ner och tänker tillbaka inser jag att vi gjort massor. Bonus är att ingen har stressat och var sak har verkligen fått tagit sin tid. Jag tog massor med kort, men jag orkar inte lägga ut några just nu :-(.

Vi började med att ta det lugnt på morgonen. Både jag och barnen var lediga. Efter att ha ringt och kollat när elektrikern som skulle fixa köksfläkten behagade komma hit gav vi oss iväg.
Först förbi ICA och handla massa mysfika. Sedan iväg till Hedemora. Väl där körde vi till ett självplock och åt jordgubbar i massor. Barnen och jag plockade förutom det vi åt, i hinkar. 16.4 kilo jordgubbar som vi betalade 30:- kilot för. (Det var samma pris som de tog utanför ICA per liter(!) här hemma) vi fick 3 fulla hinkar, alltså ca 30 liter!

På vägen hem stannade vi vid en sjö och badade. Jag hade packat badkläder i fall att. Vädret var sådant idag att ”i fall att” kunde vara bra. Barnen tyckte det var lite spännande att bada i en sjö de aldrig varit vid förut.

Väl hemma mötte vi upp elektrikern, som nästan gjorde sitt jobb (upptäckte vi senare på kvällen, han hade kopplat in fläkten och fläkten o lyset funkar, men frånluftsfunktionen fungerar ej). Medan elektrikern jobbade monterade jag och lillebrorsan upp ett nyinköpt cafebord med 2 stolar som vi skall ha på gräsmattan.

När vi och elektrikern var klar tog vi en sväng till Svärdsjö. Där skulle vi kolla på ett kattpensionat. Vi skall ju vara borta i 2 perioder i sommar ena gången 5 dagar och ena gången 5-6-7-dar, vi kände inte att kattvakt var något bra alternativ och hittade tidigare ett pensionat. Där verkade trevligt. Där fanns hästar, får, kaniner, marsvin, hamstrar, katter och hundar. Lillebrorsan och storesyrran ville veta allt om alla djur. Ägarinnan visade oss det mesta med både tålamod och engagemang. Det kändes bra.

Sedan tog vi en tur till ICA MAXI. handlade lite till. Kom hem och lagade mat. Efter maten blev det glass med jordgubbar och sedan var det bara att rensa bär.

Rensa, väga, koka, hälla, sockra och vips finns här sylt. Räknade ut att av 16.4 kilo bär var 1,4 kilo det gröna skruttet samt fåtalet bär som blivit mosade. 15 kilo rena gubbar fick vi alltså. Jag kokade sylt av 6 kilo.

Jag använde syltsocker och räknade ut att min sylt kostat 26.20 kr per kilo. Ganska ok kilopris tror jag om man jämför med handeln. Bonus är ju att jag vet vad jag gjort sylten av och att det är ”mina” gubbar som ligger i sylten. Jag valde att inte göra så söt sylt. Håll tummarna för att resultatet ändå blir bra.

Nu är det kväll och jag är trött. God natt!

En kommentar

En kommentar to “innehållsrik”

  1. Carolineden 04 jul 2008 kl 13:59

    Oj vad mycket bär och sylt ni har nu! Tror säkert sylten är god som den är, mums!

    Vi ska oxo vara borta i 2 perioder, båda gångerna 6-7 dagar, men vi har ordnat kattvakt, en kompis till sonen hälsar på katterna varje dag (utekatten Barbus klarar INTE av andra platser än hemma!) och tar in posten, vattnar mm.
    Vet att han vissa dagar förra kattvaktssommaren var här två gånger om dagen, så det blir nog bra. Dessutom har han oxo katt.

    /Caroline