Då,‘Familjenasp.com

jun 13 2008

Cache directory "/home/virtual/familjenasp.com/public_html/wp/wp-content/plugins/ttftitles/cache" is not writable.Då,

Skrivet av kl 20:39 i Vardag

Hittade en utmaning hos Micke. Kör den så att det blir nåt skrivet här… *asg*

För 15 år sedan (år 1993)
Oj vad svårt, måste tänka så det knakar… Börjar minnas lite smått…
Jag började året i USA, jag var där som Au-Pair. I maj reste jag runt med en kompis i Californien och sedan kom jag hem till mamma och pappa. Jag skulle göra om i var enda vrå där hemma (har far berättat) men redan efter 2 månader hemma flyttade jag ihop med nuvarande maken. Vi hade varit tillsammans i 2 år det året. Vi bodde i en stor etta på Kungsholmen i Stockholm. Underbar lägenhet! Maken pluggade på universitetet och jag jobbade på Konsum.

För 10 år sedan (år 1998)
I April det året flyttade vi in i vårt första hus. Det var ett stort radhus på 180 kvadrat. Huset var i tre plan och trappa upp till ytterdörren. Snacka om att man fick knata i trappor. Den sommaren renoverade vi halva huset. Jag jobbade som VD-assistent på ett företag som sålde industrirobotar. Det jobbet var verkligen utmanande och spännande varje dag!
Tidiga hösten spenderades seglandes i Grekland. Härligt! I november det året gifte vi oss maken och jag. Vi väntade dessutom barn. Det var dottern som låg i magen då.

För 5 år sedan (år 2003)
Vi hade tidig semester det året. Vi åkte till Toscana i maj. Vi bodde på en vingård. Lillebrorsan var 1 år och Storasyrran var 4. Vi tog bilen ner, men tog biltåget genom tyskland. Vi tog 1 vecka på oss att åka ner, vi var där 1 vecka och sedan tog vi en vecka på oss att åka hem. Det var en härlig semester. Jag var större delen av året mammaledig. Men när jag inte var mammaledig jobbade jag i familjeföretaget som min farfar och farmor startade.

För 3 år sedan (år 2005)
2005 var det år då mycket hände. Jag gick min andra termin på lärarutbildningen och barnen hade bytt dagis. Vi hade funderat på att flytta från Stockholm men maken hade inte hittat några jobb. Men så hände det. Maken hittade ett jobb och fick det. Han var på intervju sista veckan i maj. Fick jobbet 2 juni, den 17 juni åkte jag till Dalarna själv och tittade på hus. Maken passade på att den dagen cykla Vätternrundan. Kring midsommar var allt bokat och klart. 1 augusti flyttade vi in i vårt nuvarande hus. Den 8 augusti hade vi visning på vårt förra hus. Flyttlasset gick i mitten på augusti och vi bodde därmed 2 veckor i nya huset med endast, köksbord, tältsängar, 4 tallrikar, 4 glas och annat som gjorde att vi klarade oss. Dottern började förskoleklass och sonen nytt dagis. Ja, sedan rullade allt på liksom.

För 1 år sedan (år 2007)
Förra året såg nog ut ungefär som i år. Jag pluggade för fullt, kanske är det en skillnad, för jag är ju examinerad lärare nu…
Dottern slutade ettan och började tvåan, sonen gick på dagis och trivdes precis som före och efter. Maken jobbade vidare på samma kontor som när vi flyttade hit.

För 3 månader sedan (Mars 2008)
Jag hade precis fått mitt första lärarjobb. Och det var väldigt spännande på många sätt och vis.

Igår (12/6-08)
I går var sonen och jag hemma hela dagen. Vi började i stallet. Medan han körde med bilar i en jordhög red jag barbacka på volten. Vi vinkade åt varandra. På eftermiddagen tog dottern med sig en kompis, kompisens syskon och mamma hem på fika. Trevligt. På kvällen var det fest med mitt jobb. Lärare på kalas var ett intressant fenomen. Alla var hur glada som helst, inget alkohol serverades men alla var på hur bra partyhumör som helst i alla fall 🙂

Idag (13/6-08)
Idag startade jag med att åka med bilen på service (kl 06.45) sedan cyklade jag hem och gjorde mig i ordning. Resten av familjen var redan klara. Dottern hade avslutning idag. Jättefint!!! Väl hemma blev det fika med tårta och jordgubbar. På eftermiddagen ville dottern till en kompis. Sonen hjälpte mig med tomten och diverse planteringar, gräsklippning och ogräsbekämpning.

Imorgon (14/6-08)
Vi kommer att vara hemma, fixa i köket och städa de två rum där ”allt” hamnat under renoveringen. Tror maken får ta köket och jag får ta städningen. Det är värre än bombnedslag i 2 rum på nedre våningen… Man skall inte ha för många rum… det blir så lätt skräpstationer. Rummen är ”lekrummet” och ”kontoret”. Lekrummet skall läggas ner. Bäddsoffa är inköpt och nu skall det bli gästrum. Kontoret skulle kunna kallas soptipp, där hamnar precis allt…

Om ett år (2009)
Om ett år hoppas jag ha sommarlov tillsammans med min familj.

Detta var en utmaning som jag hittade hos Micke. Micke hade hittat den hos Annelie. Vill du haka på? Känn dig utmanad!


2 Kommentarer

2 Kommentarer to “Då,”

 1. Mickeden 14 jun 2008 kl 04:31

  Kul läsa om dig under dessa år.
  Hänt en hel del so m sagt och detta med för många rum känner jag igen.. jag har ett på 3x10m nere som samlar skräp nått tokigt!

 2. Carolineden 14 jun 2008 kl 21:36

  Jag tog oxo samma utmaning hos Micke, den finns nu pÃ¥ min blogg, med bilder dessutom… 🙂

  Kul att läsa om dina år!

  /Caroline